Un moldovean cu dublă cetățenie, a încercat să iasă, ieri, din țară, având un permis de conducere necorespunzător. Polițiștii de frontieră l-au depistat cu ușurință în urma verificărilor specifice efectuate.

Tânărul (C.A. de 21 de ani) s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, ieri, în jurul orei nouă. Acesta a vrut să iasă din țară conducând un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul rutier respectiv.

”În urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesară pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Conform codului penal, această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani sau cu amendă

După finalizarea cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun. (N.D.)