Un autoturism marca Mercedes-Benz, care figura în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie, a fost reținut, astăzi, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru cercetări. Șoferul a declarat că a cumpărat autoturismul dintr-un parc auto, în sistem rate. Autoturismul, în valoare de 63.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. 

Astăzi, 19 iulie 2021, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetățean român, în vârstă de 43 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes-Benz.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie”,a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat  autoturismul în cauză din Marea Britanie, dintr-un parc auto, în sistem rate și că nu a reușit să achite valoarea integrală a autoturismului, fiind restant la plata ratelor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 63.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.