Trei persoane au fost rănite după ce un autoturism cu număr de Italia a lovit frontal mașina Poștei Române. Accidentul s-a petrecut pe DE 581, pe raza localitatea Sârbi, comuna Banca.

Azi-noapte, s-a produs un accident rutier grav pe DE 581, pe raza localitatea Sârbi, comuna Banca. Un autoturism cu număr de Italia, în care se aflau două femei, a intrat frontal într-o mașină a Poștei Române, care circula din sens opus. Impactul a fost atât de violent, încât cele două femei au rămas încarcerate.

Mașină a Poștei Române, implicată într-un accident rutier 1

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu, carosabilul era acoperit cu polei.

La fața locului au ajuns: o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD tip B2. Alte două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad, au ajuns la locul accidentului.

La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite două autoturisme avariate și trei persoane rănite, dintre care, două erau încarcerate.

”Pompierii militari au acționat pentru descarcerarea victimelor (două persoane de sex feminin și o persoană de sex masculin) și acordarea primelor îngrijiri medicale, concomitent fiind asigurate și măsurile PSI. Cele trei victime au fost transportate la spital în stare de conștiență, dar cu semne de hipotermie”, a spus Marius Stanciu.

Conducătorul auto de pe mașina Poștei Române (un bărbat în vârstă de 51 ani ) a fost diagnosticat cu traumatism la un umăr.

Mașină a Poștei Române, implicată într-un accident rutier 2

Cele două femei (de 35 respectiv 52 ani) au fost diagnosticate cu:

  • traumatisme craniofaciale
  • multiple traumatisme (de braț și antebraț, toraco-abdominal, de bazin și de gambă)
  • plăgi tăiate.

Cercetările privind cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens. (C.D.)