În urma unei acțiuni de o zi polițiștii vasluieni de la Poliția Transporturi au aplicat 13 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ieri,  28 octombrie, polițiștii vasluieni din cadrul Biroului Județean de Poliției Transporturi au acționat, la nivel județean, pentru verificarea modului în care sunt respectate dispozițiile instituite pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată polițiștii au asigurat un climat de ordine și siguranță publică.

La acțiunea desfășurată sub coordonarea de specialitate a Direcției de  Poliție Transporturi au participat opt polițiștii vasluieni. Aceștia au fost sprijiniți și de reprezentanți ai CFR Călători.

Echipele de control au acționat în șapte trenuri de călători și opt gări, fiind legitimate peste 40 de persoane. În timpul acțiunii a fost prins un bărbat (22 ani) din Iași, care avea interdicția de a parăsi județul Iași.

Pentru neregulile constatate, echipele de control au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au fost aplicate trei sancțiuni pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, iar patru la alte acte normative.

Valoarea amenzilor aplicate este de peste 5.500 de lei.

Masca, la control !

Poliția Transporturi acționează zilnic în gări, aeroporturi și în trenurile de călători pentru respectarea măsurilor privind prevenirea transmiterii virusului.  În același timp se acționează pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Controale și amenzi în trenuri și gări. Masca, la control ! 2

De la data desfășurării acțiunii, la sistemele de amplificare din stațiile de cale ferată rulează mesaje audio cu caracter preventiv realizate de Poliția Transporturi și difuzate cu sprijinul C.N. C.F.R. S.A. și S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A.

CFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei. Purtarea măștii de protecție este obligatorie și stațiile de cale ferată, peroane și săli de așteptare.

Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.