În perioada 15-16 mai 2021, în intervalul orar 9⁰⁰-21⁰⁰, se desfășoară Maratonul de Vaccinare anti-COVID-19 în municipiul Vaslui, în locația amenajată la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui (cu trei fluxuri).

Astfel, persoanele care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Important de reținut este faptul că imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv. Precizăm că imunizarea se va efectua cu vaccin de la compania Pfizer BioNTech, în limita a 102 persoane/zi/flux de vaccinare.

Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19. Vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Recomandăm raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către cetățeni.

Maratonul de Vaccinare anti-COVID-19 în municipiul Vaslui este o activitate organizată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cu sprijinul: