Ieri, polițistul vasluian, Mantaroșie Andrei – Bogdan, din cadrul Postului de Poliție Vutcani – Secția 7 Poliție Rurală Banca, a  salvat viața unui bărbat a cărui locuință a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a produs, ieri, în localitatea Vutcani, comuna Vutcani. 

Ieri,  25 iulie 2021, în timp ce se afla în timpul liber, agentul de poliție a auzit un zgomot la o locuință învecintă Postului de Poliție Vutcani și, deplasându-se către aceasta, a observat că locuința este cuprinsă de flăcări. Polițistul nu a stat pe gânduri și a pătruns în interiorul imobilului pentru a vedea dacă sunt persoane în pericol. Observând că, într-o cameră, pe un pat, se află un bărbat, acesta a procedat la evacuarea bărbatului, sesizând ulterior Primăria comunei Vutcani pentru a interveni până la sosirea echipajului de pompieri.

Persoana în cauză nu a suferit leziuni, însă a fost preluată de echipajele medicale și transportată la Spitalul de Urgență Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale. La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Vaslui care a procedat la lichidarea incendiului.

”Este un gest normal pe care trebuie să îl facă nu numai un poliţist, ci orice om care trăieşte într-o societate bazată pe valori sociale şi respect”, a spus polițisul Mantaroșie Andrei – Bogdan. (C.D)