O femeie de 31 de ani și fiica ei de patru ani au fost găsite, aseară, decedate în casă. Poliția bănuiește o posibilă intoxicatie cu monoxid de carbon.

Tragicul eveniment s-a produs în municipiul Bârlad, pe strada Vasile Pârvan,  bloc FEPA 1. Apelul la 112 a fost făcut de tatăl fetiței, care nu reușea să intre în casă.

”Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu modul pentru deblocare, pe strada Vasile Pârvan,  bloc FEPA 1 pentru deblocarea ușii unui apartament,  acolo unde nimeni nu răspundea la ușă. La sosirea echipajului de intervenție, din apartament a fost perceput un miros înțepător se gaz”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

După deblocarea ușii, în locuință au fost găsite două persoane în stare de inconștiență. Membrii echipajului, toți cu pregătire de paramedici au început manevrele de resuscitare. Între timp, comandantul de echipaj a solicitat în sprijin mai multe ambulanțe.

”Poliția bănuiește o posibilă intoxicatie cu monoxid de carbon”

La fața locului au fost deplasate două ambulanțe aparținând Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, substația Bârlad. Membrii celor două echipaje au continuat manevrele de resuscitare. Din nefericire, cele doua victime, o femeie în vârstă de 31 ani și o fetiță în vârstă de patru ani, au fost declarate decedate.

Mamă și fiică, intoxicate cu monoxid de carbon în casă 3

”În Bârlad, două persoane au fost găsite decedate în casă: mama 31 ani și fetiță 4 ani. Locuiau la apartament, iar poliția bănuiește o posibilă intoxicatie cu monoxid de carbon.  Victimele au fost scoase afară de pompieri. Au fost două echipaje B2 de la Ambulanța Bârlad, dar din păcate acestea au declarat decesul, victimele fiind decedate de câteva ore. Încălzirea apartamentului era cu o sobă cu butelie”, a declarat Dan Ungureanu, purtător de cuvânt al SAJ Vaslui.

Cercetările privind cauzele și circumstanțele producerii celor două decese sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens. (C.D.)