Azi-noapte, un magazin mixt din comuna Ibănești a fost distrus într-un incendiu. Au ars patru combine frigorifice, trei geamuri și o ușă, un dozator de bere, un tablou electric,  o casă de marcat,  mobilierul din incinta magazinului și diverse produse alimentare și nealimentare.

În intervalul orar 00.10 – 02.40, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un magazin mixt din localitatea Puțul Olarului, comuna Ibănești. În apropierea magazinului era amplasat și un rastel cu butelii GPL.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată și exista pericolul de propagare la o locuință și o anexă gospodărească situate la aproximativ cinci metri de focar.

”S-a acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru stingerea incendiului și degajarea buteliilor tip GPL, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuinței și a anexei gospodărești. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Nu au fost victime”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui

Au ars aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, 45 metri pătrați planșeu. În incinta magazinului au ars: patru combine frigorifice, trei geamuri și o ușă tip termopan, un dozator de bere, un tablou electric și o casă de marcat,  mobilierul și diverse produse alimentare și nealimentare. Valoarea totală a produselor este de  aproximativ 10.000 lei. Incendiul a distrus și diverse documente ale societății.

Au fost salvate locuința și anexa gospodărească aflate în apropiere, precum și toate buteliile încărcate cu GPL. Valoarea estimată a bunurilor distruse se ridică la circa 40.000 lei. Valoarea estimată a bunurilor salvate este de aproximativ 130.000 lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric deteriorat. (G.M.)