Primăria Municipiului Vaslui,  prin operatorul S.C. GOSCOM Vaslui SA, va efectua, miercuri, 29 iulie, lucrări de combatere a țânțarilor.

Astfel, între orele 05.00 – 08.00, se vor efectua tratamente de dezinsecție aeriană pe raza UAT Municipiul Vaslui, prin pulverizare din elicopter a soluției de insecticid Solfac Trio EC 200, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, nr. aviz 4600BIO18/12.24.

 Între orele 04.00 – 07.00, se vor efectua tratamente de dezinsecție pedestru și cu autoutilitară în zona malurilor râurilor și canalelor de desecare (Delea, Delea ICIL – Podul de Fier, str. Decebal – Hușului, str. Anton Pann – str. Oltea Doamna), iar între orele 22.00 și 02.00– în zonele destinate activităților sportive, în parcuri și în cimitir (Stadion – Sala Polivalentă, Ștrand, Parcul Movas, Curțile Domnești,Teatrul de Vară, Parcul Tineretului, Parcul Copou și Cimitirul Eternitatea). Se va utiliza Cytrol 10/4 ULV, produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, nr. aviz 4209BIO/18/05.21.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi reprogramată. 

PRECAUȚII: Atenționăm crescătorii de albine și pasionații de sericicultură de pe raza municipiului Vaslui (inclusiv Gura Bustei, Bahnari, Moara Grecilor), dar și a localităților învecinate (Pușcași, Munteni)și recomandăm luarea de măsuri de protejare, deoarece insecticidul utilizat poate fi periculos pentru familiile de albine și viermii de mătase