O gospodărie din Bârlad, cartier Deal, a fost distrusă de flăcări, în urma unui incendiu izbucnit de la o țigară uitată aprinsă.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale (o ambulanță SMURD tip B2 și două autospeciale de stingere cu apă și spumă) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din municipiul Bârlad, cartier Deal, strada Mircea cel Bătrân (lângă Școala generală nr. 10).

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență într-una dintre camerele locuinței și exista pericol de propagare la restul casei și alte două imobile situate extrem de aproape. Persoana care locuia în imobil se autoevacuase. Echipajele de intervenție au acționat pe două sectoare de intervenție:

  • primul, pentru lichidarea incendiului din locuință
  • cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor din casă, dar mai ales, pentru protejarea celor două locuințe învecinate.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Au ars: o ușă, o fereastră, un televizor, diverse piese de mobilier, documente, bunuri din plastic și produse textile.

Locuință distrusă de flăcări, la Bârlad, cartier Deal 2

S-au degradat: două  fotolii, o masă, aproximativ 20 metri pătrați tencuială, diverse bunuri din material plastic și produse textile.

Au fost salvate: restul casei și celelalte două imobile care erau aproape lipite de locuința în care a izbucnit incendiul.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise. (G.M.)