Un autoturism marca Lexus, care figurează în bazele de date ca fiind semnalat furat, a fost depistat la Albița. Bijuteria pe patru roţi, căutată de autoritățile din Italia și Elveția, a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor.

În ziua de 04 noiembrie, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R.Moldova, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca Lexus.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare.

Autoritățile au constatat că autoturismul de lux figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Semnalările au fost introduse de autoritățile din Italia și Elveția.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna februarie a.c., din Polonia, în urma consultării unui site de vânzări auto și că a plătit suma de 23.000 de euro. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Autoturismul marca Lexus, în valoare de  240.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. (N.D.)