Autoritățile locale au gestionat foarte bine situația în timpul pandemiei, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus fiind foarte mic. Pentru a ajunge la această performanță autoritățile locale au cheltuit circa 1.000.000 de lei  pentru igienizarea municipiului Vaslui. 

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui a arătat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile locale au gestionat foarte bine situația în timpul stării de urgență.

”În perioada pe care am parcurs-o și pe care vreau și sper din tot sufletul că se apropie de final și intră ușor ușor într-o viață normală, am avut una dintre cele mai dificile misiuni. Misiunea unui funcționar public în fruntea unei comunități a fost aceea de a tranzita comunitatea, în această perioadă, cu pierderi foarte reduse, de a lua măsurile necesare, de a lucra, de a anticipa și de a acționa imediat pentru realizarea acestui deziderat”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Din 15 martie, de când a început perioada stării de urgență au fost emise 12 ordonanțe militare, iar  Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vaslui a emis opt hotărâri care au reglementat modalitatea de punere în aplicare a ordonanțelor pe diferite domenii. Astfel, pentru protejarea populației au fost  închise unele obiective, s-a stabilit un program diferențiat pentru insituțiile care sunt în subordinea Consiliului Local Vaslui și s-a reglementat  modalitatea de funcționare a transportului în comun. S-au igienizat străzile, s-au pus covorașe de dezinfecție la intrarea în fiecare scără de bloc. S-a făcut dezinfecție pe casa scării, în lifturi și s-a intervenit imediat acolo unde Direcția de Sănătate Publică Vaslui a identificat un posibil focar de Covid-19.

Lupta cu noul coronavirus a costat 1.000.000 de lei, la Vaslui

”În final valoarea acestor acțiuni se situază la circa un milion de lei. Și în mare pot să vă spun că circa 460.000 de lei au fost cheltuiți pentru igienizarea străzilor și trotuarelor, a tuturor scărilor de bloc, a lifturilor cu tot ceea ce înseamnă această zonă. Această activitate a fost realizată de societatea primăriei, Goscom Vaslui SA.  Direcția Socială a cheltuit circa 200.000 de lei pentru materialele de igienizat, pentru alimentele necesare persoanelor care erau în izolare și  pentru persoanele peste 65 de ani. Aproximativ 200.000 de lei s-au cheltuit pentru școli: pentru materiale de igienizare, pentru ce era necesar în perioada respectivă, dar și pentru pregătirea etapei 2-12 iunie, când se desfășoară pregătirea elevilor, evaluările și concursurile”, a precizat edilul. (N.D.)