Situația COVID-19, de astăzi 12 august, arată că Județul Vaslui a trecut pragul de 1.000 de cazuri.

Situația epidemiologică din județul Vaslui, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel:

  • 1015 cazuri confirmate cu noul coronavirus  de la începutul  pandemiei.
  • Acum sunt 209 persoane internate în spital. Astfel, 31 de pacienți sunt asimptomatici, 77  au forme ușoare, 71 au fosrme forme medii, 24 au forme severe ale bolii și 6 sunt  la terapie intensivă.
  • 120 persoane pozitive sunt izolate la domiciliu
  • 190 de persoane pozitive sunt în carantină la  Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din municipiul Huşi, județul Vaslui  (clădirea este în  carantină).
  • 459 de persoane s-au vindecat.
  • 37 de persoane au decedat;

Așadar județul nostru a trecut pragul de 1.000 de cazuri COVID-19. Vă rugăm respectați regulile de distanțare socială și de igienă personală recomandate de autorități.

Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați MASCA DE PROTECȚIE, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Apelați 112 doar în caz de urgență! Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19. (G.M.)