Un italian a vrut să iasă, ieri, din țară la volanul unui Jeep Renegade. Autoturismul cu pricina figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Semnalarea a fost  introdusă de autoritățile din Germania, în urmă cu un an. Italianul susține că a cumpărat mașina din România, în septembrie 2019.

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (SPTF) Vaslui, italianul a ajuns în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, ieri,în jurul orei 19.00.

”În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efctuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, un cetățean italian, în vârstă de 63 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Jeep Renegade, an fabricaţie 2017. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare. Au constatat că autoturismul  marca Jeep Renegad figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare. Semnalarea a fost introdusă de autoritățile din Germania la data de 19.09.2019. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul la începutul lunii septembrie 2020 din România și a plătit suma de 11.000 euro. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al SPTF Vaslui.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de  75.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. (G.M.)