Precipitațiile abundente căzute, aseară, au produs inundații în comunele Gârceni și Rafaila. Au fost inundate opt case și 31 de curți, iar DJ 159 a fost rupt pe o suprafață destul de mare. În Gârceni, toate căile de comunicație au fost inundate.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din casele și gospodăriile inundate din  localitățile Gârceni și Rafaila.

”Garda II Negrești și Punctul de Lucru Ivănești au intervenit cu două autospeciale, două motopompe și echipaje specializate pentru evacuarea apei din case și curți în localitățile Rafaila și Gârceni. La Rafaila s-a intervenit cu o autospecială și o motopompă transportabilă, pentru evacuarea apei din patru case, 11 curți si 12 anexe. De asemenea, din cauza inundațiilor care au afectat localitatea Rafaila, două persoane au fost evacuate la rude. Echipele de intervenție care au acționat în localitatea Gârceni au evacuat apa din patru case și 20 curți. În localitatea Gârceni, toate căile de comunicație au fost inundate. La o evaluare primară, s-a constat că aproximativ un kilometru din Drumul Județean 159 este afectat, asfaltul fiind rupt pe o suprafață destul de mare”, a declarat Elvis Piruș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Acțiunea a foat condusă de colonelul Tătaru Niculae, prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, sub coordonarea Prefectului județului Vaslui,  Gologan Mircea.