Un individ de 30 de ani a fost surprins, ieri,  de polițiștii de frontieră în timp ce-și lovea cu bestialitate calul, obligându-l prin lovituri repetate şi violente cu pumnii şi cu căpăstrul, să intre în apă. Individul le-a spus polițiștilor de frontieră, pe un ton iritat şi agresiv, că este proprietarul calului şi că se comportă cu el aşa cum doreşte. Culmea, în timp ce vorbea cu polițiștii de frontieră, bestia continua să-și agreseze calul.

Ieri, 29 iunie, în jurul orei 15.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu  a observat, în balta Pruteţ de pe raza localităţii Bogdăneşti, comuna Fălciu, un bărbat ce lovea cu bestialitate un cal, obligându-l prin lovituri repetate şi violente cu pumnii şi cu căpăstrul, să intre în apa şi scufundându-l de mai multe ori cu capul în apă.

”S-a procedat la legitimarea persoanei, ocazie cu care s-a stabilit că bărbatul este cetăţean român,  în vârstă de 30 de ani, din judeţul Vrancea. În momentul în care colegii noştri i-au atras atenţia că rănirea sau schingiuirea animalelor este o faptă sancţionată de codul penal, bărbatul a precizat pe un ton iritat şi agresiv că este proprietarul calului şi că se comportă cu el aşa cum doreşte, în tot acest timp continuând să-l agreseze”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire/schingiuire a animalelor, dosarul urmând a fi predat, cu declinare de competenţă, autorităţii legale competente în soluţionare. (N.D.)