Incendiu violent la ferma Vanbet din comuna Banca. Un autotren încărcat cu paie, aflat în curtea fermei a fost cuprins de flăcări. Au ars aproximativ zece tone paie, autotrenul și capul tractor.

Necazurile se țin lanț de sociatatea comercială Vanbet. După ce acum câteva zile au fost găsite în  lanțul de supermarketuri Penny România, ouă cu Sallmonela produse la societatea Vanbet, acum un incendiu violent a izbucnit la un autotren  aflat în curtea acestei societăți comerciale, mai exact la ferma Vanbet din localitatea Banca Sat, comuna Banca.

Pompierii bârlădeni au intervenit imediat cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat.

”S-a intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren încărcat cu paie, autovehicul aflat în curtea unei societăți comerciale din localitatea Banca Sat, comuna Banca. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul autotrenului și al capului tractor, existând pericolul de extindere la o moară de cereale și la câteva hale. S-a acționat pe două sectoare, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor imobile din jur. Au ars aproximativ zece tone paie, autotrenul și capul tractor. Nu au fost victime. Au fost salvate șase hale pentru creșterea păsărilor și o moară de cereale”, ne-a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost deteriorarea unor conductori electrici, urmare a unei acțiuni mecanice. (G.M.)