Un incendiu puternic a izbucnit, astăzi, în municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului. Șase locuințe și mai multe anexe gospodărești sunt cuprinse de flăcări.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit cu 11 autospeciale, între care cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale multifuncționale, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuințe din municipiul  Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului. În acest moment  incendiul se manifestă la nivelul a șase locuințe și mai multe anexe gospodărești. Există pericolul de propagare a incendiului.

În sprijinul pompierilor, a venit și SPSU din cadrul SC Rulmenți SA Bârlad. De asemenea, în sprijinul pompierilor vasluieni vor veni și două autospeciale de stingere cu apă din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Galați și Bacău.

Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui intervine cu o autospecială tip B.

Trei persoane  au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.

Sunt afectate 18 persoane.

Incendiul se manifestă cu violență și este foarte greu de lichidat din cauza faptului  că în acea zonă, casele sunt aproape lipite una de cealaltă prin intermediul anexelor gospodărești.

Acțiunea este condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui.

Acțiunea este în dinamică.

UPDATE  ora 19: 53

Finalizare intervenție stingere incendiu locuințe în municipiul Bârlad:

După aproximativ cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.

Au fost afectate șapte locuințe, între care un duplex, precum și tot atâtea anexe gospodărești.

Au ars aproximativ 600 metri  pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn.

S-au deteriorat aproximativ 300 metri pătrați acoperiș și peste 400 metri pătrați planșeu.

Intervenția a fost  coordonată de prefectul județului Vaslui, Marcel Lăudatu.

Acțiunea a fost condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui.

La fața locului a fost prezent și subprefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.