Un incendiu a izbucnit, astăzi, în satul Polocin, comuna Pogonesti, de la o țigară uitată aprinsă.

O altă situație de urgență  la care au intervenit, astăzi, pompierii din cadrul Detașamentului Bârlad, a avut loc în satul Polocin, comuna Pogonesti. Proprietarul, un tânăr  de 37 de ani, a uitat o țigară aprinsă în casă și a plecat. Până la întoarcerea sa, aceasta a căzut pe materialele combustibile din apropiere, aprinzând toată gospodăria.

”La sosirea pompierilor, focul se manifesta generalizat la întreg acoperișul, care a fost distrus împreună cu bunurile și mobilierul din cele două camere”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Incendiu provocat de o țigară uitată aprinsă, la Pogonești 2
Incendiu provocat de o țigară uitată aprinsă

Incendiu provocat de o țigară uitată aprinsă

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)„Podul Inalt” al judeţului Vaslui reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

  • Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;
  • Stingeţi ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
  • Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile. Acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
  • Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.
  • Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.(N.D.)