O țigară lăsată aprinsă pe o noptieră a provocat un incendiu violent într-un apartament din Vaslui. 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 13, pe strada Mareșal Constantin Prezan, din municipiul Vaslui. În locuință se afla o femeie de 52 de ani. La fața locului au ajuns pompierii vasluieni și o ambulanță SMURD tip C1 (TIM)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU)Vaslui, subofițerul Marius Stanciu, femeia suferit o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-una dintre camerele locuinței situată la etajul al doilea. O persoană de sex feminin, în vârstă de 52 ani a suferit o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon. Victima a primit primele ingrijiri medicale la fața locului, după care a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Un echipaj a pătruns în locuință pe ușă, iar cel de-al doilea printr-o fereastră. După aproximativ 15 minute, incendiul a fost lichidat, în limitele găsite. Au ars: o fereastră, o ușă, diverse textile și piese de mobilier.

S-au degradat: o ladă frigorifică, piese de mobilier, tencuiala pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, diverse textile și documente.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în locuri necorespunzătoare (țigară lăsată aprinsă pe o noptieră).(G.M.)