Un incendiu a izbucnit, astăzi, la un depozit de lemne aflat în curtea unei societăți comerciale din localitatea Lipovăț, comuna Lipovăț.

Update 14.00

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la un depozit de material lemnos (aproximativ 1000 metri cubi lemn), și exista pericolul iminent de propagare la o hală de aproximativ 1000 metri pătrați plină cu peleți si furaje, șase hale pentru creșterea păsărilor și un tank diesel in care se află circa 20 metri cubi carburant. Se intervine cu opt autospeciale, 30 subofițeri și doi ofițeri. Se acționează pe trei sectoare, unul pentru stingere incendiului și două pentru protecția bunurilor mai susmenționate. Intervenția este îngreunată de vântul foarte puternic care suflă pe direcția nord – sud est. În acest moment, incendiul este localizat și se acționează pentru lichidarea sa. Acțiunea este condusă de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, col. Tătaru Niculae, sub coordonarea prefectului județului Vaslui, Gologan Mircea.

Știre inițială

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui intervin cu șapte autospeciale (dintre care, cinci autospeciale de stingere cu apă), o ambulanță tip B2 (EPA) și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea incendiului ce a cuprins aproximativ 1000 mc de lemn.

La intervenție participă autospeciale din cadrul detașamentelor de pompieri Vaslui și Bârlad, precum și secției de pompieri Huși. La fața locului sunt prezenți prefectul județului Vaslui, Mircea GOLOGAN, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, colonel Niculae TĂTARU.

Acțiunea este în desfășurare.