Un incendiu violent a izbucnit azi-noapte în localitatea Pribești, comuna Codăești. Gospodăria unul localnic a ars în totalitate.

Imediat după miezul nopții, pompierii vasluieni au fost solicitați să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Pribești, comuna Codăești. Au fost deplasate două autospeciale: o ambulanță SMURD tip B2  (EPA) și o autospecială de stingere cu apă și spumă.  De asemenea, la fața locului a acționat cu o autospecială de stingere cu apă, și echipajul SVSU Codăești.

Până la sosirea  echipajelor de intervenție, proprietarul locuinței, un bărbat în vârstă de 63 ani a fost evacuat de vecini.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată (atât în interior, cât și pe exterior). Proprietarul locuinței suferise o intoxicație cu monoxid de carbon și un atac de panică. Exista riscul de propagare a incendiului la o altă locuință, la o anexă gospodărească, la un adăpost de animale și un depozit de furaje”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui

Bărbatul a primit primul ajutor în ambulanța SMURD, după care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, primul sector, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. După aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat.

Locuința a ars în totalitate, asemenea și circa două tone de fân.

Au fost salvate locuința învecinată, anexa gospodărească și adăpostul de animale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o țigară uitată aprinsă (proprietarul locuinței a adormit cu țigara în mână).