O femeie a decedat în urma unui incendiu izbucnit, în această dimineață, la o locuință situată pe strada Pictor Adamiu, în cartierul Țuguieta al municipiului Bârlad.

În această dimineață, pompierii bârlădeni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Bârlad,  strada Pictor Adamiu, în cartierul Țuguieta.

”Exista posibilitatea ca în locuință să se afle o victimă, astfel că, la fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip C aparținând S.A.J Vaslui, substația Bârlad”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și a trei camere de locuit.  Mai mult, exista pericolul de propagare a incendiului la celelalte camere, la două anexe gospodărești și la trei case de locuit.

În interiorul locuinței a fost găsită o femeie, aflată în stare de inconștiență. Pompierii au acordat primul ajutor medical persoanei găsite, până la sosirea ambulanței S.A.J. și preluarea victimei de catre echipajul acesteia.

Femeia găsită în locuință a decedat

”Victima, o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 81 ani, a fost resuscitată, aceasta nerăspunzând manevrelor efectuate. Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția bunurilor aflate în pericol. După aproximativ două ore și jumătate, incendiul a fost lichidat”, a mai spus Marius Stanciu.

Au ars:

  • aproximativ 120 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn
  • patru uși, trei ferestre
  • diverse piese de mobilier, electrocasnice și produse textile.

Au fost salvate cele două anexe ale casei, precum și cele trei locuințe învecinate aflate în pericol. Trebuie spus că locuințele învecinate  se aflau la o distanță mai micăde doi metri fațăde casa cuprinsă de flăcări.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric improvizat.(C.D.)