Un incendiu puternic a izbucnit, în această  aseară, la o gospodărie din localitatea Popeni, comuna Zorleni. Un bărbat de 67 de ani, care se afla în casă, a suferit arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un  echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Popeni, comuna Zorleni. La fața locului a  fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta intr-o cameră de locuit, în bucătărie și un hol, existând pericolul de propagare la întreaga locuință precum și două anexe gospodărești. De asemenea, a fost găsită  o persoană de sex masculin care prezenta arsuri pe o mare suprafață a corpului. Victima a fost transportată la ambulanță SAJ pentru îngrijiri medicale.

”Victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 67 ani, a fost diagnosticată cu arsuri de gradele II și III pe aproximativ 80% din suprafața corpului. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui

Au ars două uși, două ferestre, diverse piese de mobilier, produse textile și bunuri electrocasnice.

S-au degradat:

  • planșeul locuinței  pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați
  • tencuiala pe o suprafață de circa 100 metri pătrați
  • o sobă cu acumulare de căldură
  • diverse produse textile ori material plastic

Au fost salvate celelalte încăperi ale locuinței și anexele gospodărești.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este aruncarea de lichide combustibile peste jarul dintr-o sobă cu acumulare de căldură.