O familie din satul Bălțați, comuna Tătărăni a rămas pe drumuri după ce casa i-a fost distrusă de flăcări. Proprietarii au reușit să se salveze. O femeie de 91 de ani a fost evacuată în brațe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui pompierii din Huși au intervenit cu două autospeciale.

”Secția de pompieri Huși a intervenit, astăzi, cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Bălțați, comuna Tătărăni. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată și exista pericolul de propagare la o locuință aflată la aproximativ patru metri distanță. S-a acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru stingerea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuinței apropiate. După aproximativ două ore incendiul a fost lichidat ”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui

Au ars aproximativ 50 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, 50 metri pătrați tavan din lemn și lut, două uși, două ferestre, două paturi, două dulapuri, un TV, diverse textile și documente. Au fost deteriorate un frigider, o mașină de gătit, o ușă, o fereastră, diverse piese de mobilier și alte textile.

A fost salvată locuința din apropiere. Nu au fost victime. Patru persoane s-au autoevacuat, iar o persoană de sex feminin în vârstă de aproximativ 91 ani, a fost evacuată pe brațe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului de la Tătărăni a fost fumatul în locuri necorespunzătoare. (G.M.)