Astăzi, o locuință din localitatea Fâstâci, comuna Cozmești, a fost distrusă de flăcări, în urma unui incendiu izbucnit  din cauz unui coș de fum neprotejat termic.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit  cu trei  autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Fâstâci, comuna Cozmești. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului și exista pericolul de extindere la două anexe și la o locuință învecinată. Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru lichidarea incendiului,  iar cel de-al doilea sector, pentru protecția bunurilor aflate în pericol.

După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat.

Incendiu la Cozmești. O casă a fost distrusă de flăcări

Au ars aproximativ 170 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, piese de mobilier, un TV, diverse bunuri textile și materiale plastice. S-au degradat aproximativ 150 metri pătrați tencuială.

Au fost salvare cele două anexe, două autoturisme și locuința din apropiere.

Nu au existat victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.