O femeie a murit, astăzi, în urma unui incendiu izbucnit de la o scurgere de gaz dintr-o butelie. Incendiul s-a produs la o gospodărie din localitatea Berezeni, comuna  Berezeni.

Punctul de lucru Murgeni din cadrul Detașamentului de pompieri Bârlad și Detașamentul de Pompieri Bârlad au intervenit cu două autospeciale pentru limitarea și lichidarea  incendiului.  În locuința cuprinsă de flăcări a fost surprinsă o persoană.

La intervenție au mai participat S.V.S.U. Berezeni cu o autospecială de stingere cu apă și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, stația Huși.

”La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență într-o anexă a locuinței (aceasta deservea drept bucătărie) fiind alimentat de gazul butan dintr-o butelie G.P.L. care se evacua într-o sobă cu acumulare de căldură. În interiorul bucătăriei, pe un pat a fost găsit cadavrul unei persoane de sex feminin în vârstă de aproximativ 54 ani. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Au ars două uși, două ferestre, un pat, o mașină de spălat și o mașină de gătit,  diverse piese de mobilier și diverse textile. A fost degradat planșeul anexei locuinței pe aproximativ 15 metri pătrați și tencuiala pe o suprafață de circa 30 metri pătrați, precum și două butelii tip GPL.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o scurgere din butelie a gazului butan  (G.M.)