Un incendiu a  izbucnit, aseară, la șase barăci și un depozit de lemne pentru foc situate în spatele gării CFR din Vaslui, mai precis pe strada Podul Înalt. Au ars patru tone de furaje și au murit patru suine, 70 păsări și un câine.

La incendiul din spatele Gării CFR din Vaslui au ajuns pompierii vasluieni cu cinci autospeciale și  o ambulanță SMURD tip B2.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul barăcilor. Focul ardea ușor într-un depozit pentru lemne de foc (depozit în care se aflau depozitați peste 2000 metri cubi de lemn pentru foc) și exista pericolul de propagare la o hală de producție a mobilei.

Pompierii au scos din foc două butelii GPL, pentru care exista pericol de explozie.

”S-a acționat pe trei sectoare de intervenție. Primul, pentru protecția obiectivelor economice anterior menționate. Cel de-al doilea, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al treilea, pentru salvarea unor animale surprinse de foc”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui

Au ars șase barăci din lemn (pe o suprafață de circa 300 metri pătrați), aproximativ patru tone de furaje și un tablou electric. Au murit patru suine, 70 păsări și un câine. Au fost salvate 30 păsări și un câine.

De asemenea au fost salvate hala de producție a mobilei și aproximativ 2000 metri cubi lemn pentru foc.

Intervenția a fost îngreunată de vântul care purta scânteile chiar și la distanțe mai mari de 100 metri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis.

La intervenție au participat și efective de politie, jandarmerie și poliție locală. (G.M.)