Un incendiu de vegetaţie uscată, ce a cuprins 10 hectare și câteva parcele plantate cu viță de vie, a izbucnit, ieri, la Solești. La fața locului au ajuns pompierii vasluieni cu două autospeciale. Intervenția a fost mult îngreunată de terenul accidentat și lipsa surselor de apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU)Vaslui, Marius Stanciu, incendiul a fost stins după aproximativ trei ore.

”Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Solești, comuna Solești. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la vegetația uscată din localitate și se extinsese la o plantație viticolă. Exista riscul de propagare a incendiului și la alte parcele plantate cu viță de vie. Intervenția a fost mult îngreunată de terenul accidentat și lipsa surselor de apă. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ zece hectare de vegetație uscată și mărăciniș, precum și circa 500 metri pătrați plantație viticolă. Au fost salvate aproximativ șapte hectare plantate cu viță de vie. Nu au fost victime. La intervenție au participat și câțiva localnici”, a spus Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului de vegetaţie uscată a fost focul deschis în spațiu deschis. (N.D.)