Iată care este situația pandemiei de Covid-19 în județul Vaslui, conform raportării Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Astăzi, 29 aprilie sunt izolate la domiciliu 421 de persoane, dintre acestea 12 au fost izolate în ultimele 24 de ore. Conform sursei citate nicio persoană nu a ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore.  Numărul persoanelor carantinate a crescut față de ieri, de la 339 , la 367 de persoane.

Până astăzi, la nivelul județului Vaslui, au fost raportate 112 cazuri confirmate cu noul coronavirus. Curios este faptul că autoritățile nu anunță nici numărul persoanelor  vindecate de Covid-19 și nici numărul deceselor din județul Vaslui.

Amenzi uriașe pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență. Sunt verificate persoanele și societățile comerciale și se fluidizează traficul rutier. De asemenea sunt escortate autovehiculele care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.

Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ieri 28 aprilie 2020, peste 214 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (de izolare/carantinare/ deplasare) în cazul a peste 556 de persoane. De asemenea, 42 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de urgență.
Au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale în valoare 206.100 lei persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.
Polițiștii au dispus plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, pentru următoarele 14 zile, față de o persoană care nu a respectat măsura izolării.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 45 de misiuni, a folosit 72 de efective, au fost aplicate 5 sancțiuni, valoarea acestora fiind de 4.000 lei.

TELVERDE  pentru suport psihologic

REAMINTIM cetățenilor numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448. (G.M.)