Un bărbat din comuna Alexandru Vlahuță, a găsit, pe 29 martie, în zona centrală a municipiului Huși, o cheie de autoturism pe care și-a însușit-o. Noaptea următoare, în jurul orei 23.30, s-a deplasat în zona în care a găsit cheia.  Folosindu-se de telecomanda cu care era prevăzută, a identificat autoturismul de la care provenea. Mașina era parcată pe bulevardul 1 Mai și a sustras-o.

Deși nu poseda permis de conducere, el a condus autoturismul pe străzile din Huși, dar și pe drumul european DE 581. Neavând experiență în condus, bărbatul, de 28 de ani, a pierdut controlul direcției de deplasare, provocând avarii autoturismului. Ulterior a abandonat autoturismul, DE 581, între localitățile Tîrzii și Oltenești, județul Vaslui.

Individul a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Huși – Biroul Investigații Criminale, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma cercetărilor efectuate în cauză și a probatoriului administrat, în ziua de 1 aprilie a.c., împotriva bărbatului a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior  fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile de către Judecătoria Huși.

Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.(N.D.)