Un individ a fost depistat în timp ce tăia, cu drujba, un arbore din zonă protejată ”Situl Natura” 2000, pe malul râului Prut. Ignorantul a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni.

Fapta s-a produs în dimineața zilei de 19 octombrie. Polițiștii de frontieră erau în timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere, cu ambarcaţia din dotare. În jurul orei zece, pe direcţia localităţii de frontieră Vetrişoaia, bărbatul a fost depistat.

Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică, individul este un vasluian de 41 de ani.

”Un echipaj al poliţiei de frontieră a observat la malul râului Prut, în aria protejată ”Situl Natura” 2000 , un bărbat. Acesta tăia cu un fierăstrău un arbore din specia plop. Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei. S-a stabilit că bărbatul este un vasluian, în vârstă de 41 de ani”, a spus Irina Mirică.

Din păcate individul a fost prins după ce a doborât arborele protejat.

Hoț de lemne în aria protejată ”Situl Natura” 2000 (1)

”Situl Natura” 2000

Materialul lemnos, a fost predat lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Huşi, în vederea luării măsurilor legale.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate. (N.D.)