Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din localitatea Odaia Bursucani, comuna Grivița.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta la un depozit de furaje și la un adapost de animale. Exista pericolul ca flăcările să cuprindă și o locuință aflată în apropierea adăpostului de animale.

„S-a acționat pe două sectoare, primul, pentru lichidarea incendiului, al doilea, pentru protecția locuinței. După aproximativ 65 minute, incendiul a fost lichidat. Au ars: 15 metri pătrați din acoperișul adăpostului de animale (acoperis din azbociment pe astereală din lemn), aproximativ o tonă de furaje și circa 150 kg lemn de foc. Au fost salvate: locuința, restul adăpostului de animale și aproximativ două tone de furaje. Valoarea estimată a bunurilor salvate este de circa 30.000 lei. Nu au fost victime umane și nici animale rănite”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este focul deschis în spații deschise (proprietarul imobilului făcuse un foc de igienizare în curte, în apropiere de furaje) (G.M)