Un incendiu violent a izbucnit, în această seară, la garajul unei locuințe din municipiul Vaslui, cartier Moara Grecilor, strada Nicolae Tonitza. În interiorul garajului se afla și o butelie de fabricație sovietică, care ardea. 

Pentru lichidarea incendiului izbucnit la garajul din Moara Grecilor, s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate.

La sosirea pompierilor vasluieni, incendiul se manifesta la nivelul garajului și al unei bucătării, existând pericolul de propagare la nivelul locuinței aflate deasupra. Proprietarii locuinței se autoevacuaseră. În interiorul garajului se afla și o butelie de fabricație sovietică, care ardea.

Intervenția a fost îngreunată de existența unui zid la unul din capetele drumului privat pe care se afla imobilul. Din acest motiv pompierii au înconjurat alte trei străzi.

”După aproximativ 20 minute incendiul a fost lichidat. Au ars un frigider, un șifonier, trei rastele din material lemnos, o ușă, doua ferestre, unelte și scule, diverse textile. Au fost degradate : o mașină de spălat, tencuiala pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, diverse produse din material plastic și textile, două biciclete, o trotinetă electrică.”, a spus Marius Stanciu purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgernță Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. (N.D.)