Un incendiu puternic a izbucnit, aseară, la un garaj din Vaslui. Patru autoturisme au fost cuprinse de flăcări, iar o butelie a explodat.

”Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj din municipiul Vaslui, pe strada Castanilor. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul garajului (garajul era construit în totalitate din lemn) și a patru autoturisme, existând pericolul de propagare a incendiului la o locuință învecinată, un adăpost pentru păsări și alte autoturisme. Toată curtea era un depozit plin cu materiale inflamabile (canistre cu ulei, cauciucuri, butelii, piese de mobilier, lemne și hârtii). De altfel, o butelie a și explodat, fără însă a exista victime. Vântul puternic a îngreunat foarte mult intervenția. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui

Au ars: garajul în suprafață de 60 metri pătrați, aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, șapte cauciucuri, patru canistre în care se aflau diferite lichide combustibile, două ferestre, o ușă, diverse piese de mobilier și scule, S-au degradat: patru autoturisme, două butelii GPL, un butoi din lemn, o mașină de gătit, diferite utilaje și piese de mobilier. Au fost salvate: șase autoturisme, un adăpost pentru păsări și o locuință învecinată. Nu au fost victime.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o mașină de gătit lăsată în funcțiune și nesupravegheată.(N.D.)