Femeia salvată, ieri, de pompierii bârlădeni, a decedat, astăzi dimineață, la Spitalul ”Elena Beldiman” Bârlad.

Amintim că detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit ieri, 3 iunie, la ora 11.59, cu un echipaj paramedical, pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane de sex femenin în vârstă de 29 ani, ce se afla în stare de inconștiență în urma unui stop cardio-respirator.

Echipajul a fost alertat la ora 11.55, un minut mai târziu fiind deja în drum spre locul intervenției. La ora 11.59, după patru kilometri parcurși prin traficul urban, paramedicii au ajuns la domiciliul persoanei, pe care au gasit-o în stare de inconștiență, astfel că, de îndată au inițiat manevrele specifice de resuscitare.

În sprijinul pompierilor s-a deplasat o ambulanță din cadrul SAJ Vaslui, substația Bârlad, încadrată cu medic. După aproximativ 75 de minute, timp în care pompierii bârlădeni împreună cu echipajul medical venit în sprijin, s-au luptat pentru a o readuce lângă cei dragi, au apărut semnele vitale.

”Viața i-a zâmbit din nou, iar noi am fost acolo să facem tot posibilul ca acest fapt să se întâmple. Ne mândrim cu astfel de intervenții pentru că cea mai mare satisfacție profesională este atunci când reușim să salvăm o viață. Este de neprețuit. Felicitări colegilor, plt. adj. Panainte Daniel, plt. adj. Rădulescu Ștefan, plt. maj. Turtea Florin!”, spunea, ieri,putătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Din păcate femeia salvată, ieri, a intrat din nou în stop cardio-respirator și a decedat în această dimineață, la Spitalul ”Elena Beldiman” din Bârlad. (G.M.)