O explozie puternică s-a produs, ieri, într-o locuință din Bârlad. Deflagrația a distrus o mare parte din locuință, iar o femeie de 81 de ani a ajuns la spital cu arsuri în zona feței și a brațelor.

O explozie puternică s-a produs, ieri, în jurul orei 22,  într-o locuință de pe strada strada Alexandru Sahia, nr. 22. din Bârlad. Imediat după explozie a izbucnit un  incendiu violent. Speriați de bubuitură, vecinii au sunat la 112.

La fața locului a ajuns Detasamentul de pompieri Bârlad cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate

”Incendiul a cuprins locuința în urma unei explozii, ca urmare a acumulării de gaze. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, lângă locuință fiind găsită o persoană rănită. Victima exploziei, o persoană de sex feminin, în vârstă de 81 ani, a suferit arsuride gradele I, II și III pe aproximativ 15% din suprafața corpului (arsuri în zona feței și a brațelor). Victima a fost transportată cu ambulanța SMURD la o unitate medicală ”, a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de cercetare. (G.M.)