Doi escroci, care cumpărau laptopuri cu bani falși, au fost prinși în  flagrant delict. Cei doi locuiau fără forme legale în municipiul Vaslui.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui au realizat în ziua de 15 octombrie, o acțiune de prindere în flagrant delict a două persoane. Acestea erau bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin mijloace frauduloase (bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere).

În urma derulării acțiunii de prindere în flagrant, au fost găsite 12 bancnote false, în cupiură de 100 euro. Toate bancnotele prezentau aceeași serie. Totodată, au fost identificate și sisteme informatice folosite la derularea activității infracționale sau obținute ca urmare a acesteia.

Cum acționau escrocii

Cele două persoane au găsit anunțurile de mică publicitate postate de persoanele vătămate pe rețele de socializare. Apoi le-au contactat în vederea cumpărării unor sisteme informatice (de tip laptop). Ca plată au fost folosite bancnote ce prezintă suspiciuni de contrafacere, în cupiură de 100 euro. Cei doi au reușit să înșele astfel două persoane vătămate din județul Vaslui.

”La data de 16 octombrie , polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 29 de ani, din comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, și a unei femei de 21 de ani, din comuna Prisăcani, județul Iași. Cei doi locuiau fără forme legale în municipiul Vaslui. În cursul zilei de ieri, persoanele bănuite au fost prezentate Judecătoriei Vaslui care a dispus față de acestea măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de monede (valori străine), punere în circulație de valori (străine) falsificate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor două persoane. (G.M.)