Zilele trecute, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu polițiști din cadrul Serviciul de Ordine Publică și Serviciul Rutier Vaslui, au organizat și desfășurat acțiuni de verificare a autovehiculelor care efectuează transportul școlar de elevi și transportul public de persoane.

Acțiunile au vizat în principal respectarea regulillor de prevenire a infecțiilor cu noul coronavirus, identificarea, legitimarea și îndepărtarea persoanelor care nu-și justifică prezența în mijloacele de transport școlar, identificarea conducătorilor auto/transportatorilor care nu respectă reglementările legale din domeniul de referință, respectiv luarea măsurilor față de aceștia.

În cadrul acestor  activități au fost verificate 71 de autovehicule de transport școlar și 57 de autovehicule transport public.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 19 sancțiuni în valoare de 5.870 de lei, dintre acestea

Totodată, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Iași, au desfășurat activități de prevenire pe raza municipiului Vaslui, având ca scop prevenirea traficului de persoane. Aceste activități au avut loc în parcul Copou, pe esplanada din centru orașului, în parcul Teatru de Vară și la Colegiul Economic „Anghel Rugină“, unde s-au distribuit materiale preventive, aferente proiectului “Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor”.

În acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui reamintesc cetățenilor următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în vederea prevenirii răspândirii Covid-19

 Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

  • Suntem și vom fi prezenți în toate zonele din judetul Vaslui
  • Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu
  • Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii
  • Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur
  •  Nu vom tolera nicio abatere de la lege.
  • Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viata persoanelor sunt cele mai importante.
  •  Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei.