Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU)  Vaslui a distrus, astăzi, 19 elemente de muniție descoperite în ultimele trei luni pe teritoriul județului Vaslui.

Într-un poligon special amenajat, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a procedat la distrugerea a 19 elemente de muniție rămase neexplodate în urma ultimelor două conflagrații mondiale.

Pirotehniștii vasluieni au distrus proiectile perforante, proiectile explozive de artilerie și o bombă pentru aruncător. Respectivele elemente de muniţie au fost descoperite în ultimele trei luni pe teritoriul județului Vaslui.

Pentru finalizarea cu succes a misiunii, pirotehniștii din cadrul I.S.U. Vaslui au fost sprijiniți de jandarmi, polițiști, precum și de un  echipaj SMURD.

Misiunea a fost îndeplinită fără probleme.

⚠️ Atenție!

Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodată, trebuie să respectați următoarele măsuri de prevenire:

⛔Nu atingeți aceste elemente;

⛔nu le loviți și nu le mișcați din locul în care le-ați găsit;

⛔ nu încercați să demontați componentele muniţiei sau le transportați/ depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

☎️ anunțați Inspectoratul pentru Situații de Urgență  sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112  pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.