O echipă pirotehnică a intervenit, astăzi,  în localitățile Sofronești (comuna Todirești) și Hoceni (comuna Hoceni) pentru asanarea unor elemente de muniție rămase neexplodate.

În timp ce efectua lucrări agricole,  un localnic din satul Sofronești a găsit un proiectil exploziv, calibrul 152 milimetri, iar la Hoceni  a fost identificat un proiectil perforant trasor, calibrul 76 milimetri.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență  „Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit în localitățile Sofronești (comuna Todirești) și Hoceni (comuna Hoceni) pentru asanarea elementelor de muniție. Proiectilele au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui recomandă cetățenilor, care descoperă elemente de muniție, să respecte următoarele măsuri:

  • să nu miște de pe locurile pe care se află, elementele de muniție descoperite;
  • să nu desfacă și să nu predea la operatorii economici (societățile care au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite. (C.D.)