Un ecuadorian a vrut să intre, ieri, în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, legitimându-se cu o carte de identitate spaniolă falsă. El a plătit 1.500 de euro pentru documentul fals cu care a călătorit în Spaţiul Schengen.

Potrivit  Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră, în data de 28 mai, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager, un cetățean din Ecuador, în vârstă de 39 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat o carte de identitate cu însemnele autorităţilor spaniole, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat la control, au fost efectuate verificări specifice efectuate, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean spaniol, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 1.500 de euro și că urma să folosească documentul pentru a călători mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (N.D.)