Doi frați, cu vârste de 21 ani și 23 de ani, din comuna Rebricea, au fost bătuți în propria casă, de trei golani din județul Iași. Cei doi frați au fost bătuți atât de crunt, încât au avut nevoie de îngrijiri medico-legale.

Agresorii veniseră la Rebricea să ”rezolve” un conflict mai vechi. Aceștia au intrat în curtea casei celor doi frați și au distrus geamurile și ușile de la casă. Mai mult, bătăușii i-au lovit și i-au amenințat cu moartea, iar la plecare au furat două topoare. După ce au scăpat din mâinile agresorilor, fratele mai mic a sunat la 112.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în seara de 08 noiembrie, în jurul orei 22:30, pe fondul unui conflict mai vechi cu unul dintre frați, cei trei bărbați, înarmați cu corpuri contondente, s-au deplasat la locuințele persoanelor vătamate, distrugând ferestrele și ușile de acces în imobile.  În cea de-a doua altercație, atât fratele de 23 de ani, cât și un alt bărbat care se afla în curtea acestuia, au fost loviți și amenințați cu moartea de cei trei agresori. Totodată, la plecare, persoanele bănuite ar fi sustras și două topoare.

Persoanele vătămate au  fost prezentate la Serviciul de Medicină Legală Vaslui, în vederea expertizării medico-legale traumatologice. În baza concluziilor preliminare, s-a stabilit că aceștia necesită două-trei zile, respectiv șapte-opt îngrijiri medico-legale.

Agresorii au fost prinși

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 6 Negrești au probat activitatea infracțională a celor trei agresori. Au  vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, sunt din județul Iași și sunt bănuiți de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu, furt calificat și distrugere.

Duminică, 15 noiembrie, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare la imobilele agresorilor, punând în executare trei mandate de aducere.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii i-au reținut pe cei trei bărbați pentru o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de ieri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive. (C.D.)