Covid-19 face ravagii la Căminul pentru persoane vârstnice din Tutova. După ce aseară un bărbat de 82 de ani a decedat, astăzi, Direcția de Sănătate Publică Vaslui anunță că sunt încă opt bătrâni infectați cu Covid-19.

La Căminul pentru persoane vârstnice Tutova  este în plină desfășurare o anchetă epidemiologică. În prima etapă, au fost recoltate probe biologice (exudat nasofaringian) de la personalul de îngrijire și de la persoanele care locuiesc în același pavilion cu o bătrână infectată cu virusul ucigaș.

În data de 27.04.2020, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au recoltat probe biologice de la 38 de beneficiari și de la restul personalului angajat la nivelul Caminului din Tutova, fiind confirmate 11 cazuri.

Astăzi, DSP Vaslui anunță că numărul cazurilor de infectare a crescut cu opt.

”Până la aceasta dată, pentru 19 persoane, dintre care șapte persoane din rândul personalului de îngrijire și 12 beneficiari, testele au confirmat infecția cu COVID-19. Ancheta epidemiologică este în desfășurare și starea de sănătate a personalului centrului și a beneficiarilor este monitorizată permanent de către Directia de Sănătate Publică Vaslui”, a declarat Mihaela Vlada, directorul executive al DSP Vaslui. (N.D.)