Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus, în județul Vaslui, a ajuns la 36, cu 19 mai multe față de ieri. Cele 19 noi cazuri au fost depistate la Gârceni.

Numărul mare de cazuri din această comună a rezultat din cauza faptului că membrii unui cult religios s-au întrunit pe ascuns într-o casă de rugăciuni, în plină pandemie.

După depistarea primelor trei cazuri de infectare  Direcția de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică.

Ancheta epidemiologica a fost demarată în data de 30.03.2020, cele 3 cazuri (cu varste de 40 ani, 52 ani, respectiv 15 ani) având Iegatură epidemiologică, ele fiind rude.

„Persoanele din comunitate au participat la mai multe adunări la care au fost prezente aproximativ 40 de familii cu circa 110 persoane. Pentru contactii cazurilor depistate a fost aplicată măsura izolarii la domiciliu și monitorizarea starii de sănătate de catre Directia de Sănătate Publică Vaslui, asistentul medical de la Cabinetul Medical Individual din comunitate, respectiv de către autoritatile locale. De la 23 dintre contacții cazurilor pozitive au fost recoltate probe biologice (exudat nasofaringian), rezultatul fiind pozitiv pentru 19 dintre acestia. La aceasta dată, în comuna Gârceni din judetul Vaslui sunt confinnate cu infectie COVID-19 un numar de 22 de persoane”,  precizează DSP Vaslui.

La Gârceni au fost trimise mai multe ambulanțe. Bolnavii vor fi transportați la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad (G.M)

Citește și   COVID-19: Panică la Gârceni/ Viceprimarul s-a autoizolat