Serviciul Rutier Vaslui a organizat, ieri, 3 Noiembrie, începând cu ora 07.00, o acțiune care a avut ca scop verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Totodată s-a verificat modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. Acțiunea s-a desfășurat pe strada Stefan cel Mare, în punctul „Vamă”, la ieșire din localitatea Vaslui.

Ieri dimineață, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane. Totodată, acțiunea a vizat si verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. În urma acțiunii, poliţiştii au verificat peste 15 de autovehicule, fiind aplicate șase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5290 de lei, dintre care două pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020, iar restul pentru abateri la regimul rutier.

Control la transportul de marfă și persoane, la Vaslui 4

Polițiștii rutieri le recomandă participanţilor la trafic:

  • să adopte o conduită preventivă
  • să respecte regulile de circulaţie
  • să păstreze distanțarea fizică
  • să poarte masca de protecție atât în mijloacele de transport în comun, cât şi în celelalte locuri prevăzute de legislația în vigoare

Acțiuni de verificare a legalității efectuării transportului de marfă și persoane vor fi desfășurate zilnic şi în perioada următoare. (N.D.)