Un moldovean, căutat de autorităţile din Germania pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu țigări pe teritoriul acestui stat, a fost reținut, ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa

Ieri, 8 mai, în jurul orei 17.05 în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pasager într-un autoturism înmatriculat în România, un bărbat cu cetățenie română și Republica  Moldova, în vârstă de 50 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din Germania, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu țigări pe teritoriul acestui stat.

Bărbatul căutat de autoritățile din Germania a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun. (C.D.)