Circa 95 de kilograme de aromă pentru narghilea i-au adus unui moldovean cinci ani de interdicție pe teritoriul României. În plus, moldoveanul s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, iar marfa i-a fost confiscată.

În ziua de 01 noiembrie, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autocamion marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul din R. Moldova P.S., în vârstă de 36 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în cabina autocamionului (sub patul cabinei, în frigider și pe rafturi, printre haine), cantitatea de 95 de pachete de tutun cu aromă pentru narghilea, cântărind un kilogram fiecare.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii produselor accizabile descoperite, în valoare totală de 14.250 de lei, şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată faţă de P.S. a fost dispusă măsura interdicției de intrare pe teritoriul României pe o perioadă de cinci ani. (G.M.)