Ieri, în jurul orei 19.30, pe Drumul European (DE) 581, s-a răsturnat o cisternă încărcată cu motorină. Circulația pe ambele sensuri este întreruptă până se iau toate măsurile PSI

Ora 22.14 Update:  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui intervine cu șapte autospeciale și o ambulanță tip B2 (EPA), doi ofițeri și 22 subofițeri, pentru un accident rutier produs în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni. O autocisternă încărcată cu 28.000 litri motorină s-a răsturnat în afara carosabilului. Din autocisternă au loc scurgeri de combustibil. Nu a izbucnit incendiu și nu sunt victime. Circulația pe DE 581 a fost întreruptă, dar acum se circulă pe un singur sens. Autoritățile au fost mobilizate, la fața locului au fost aduse mai multe utilaje și a fost ridicat un dig pentru a opri scurgerea motorinei pe câmp. Urmează ca motorina să fie transvazată într-o altă autocisternă, iar autovehiculul răsturnat și avariat să fie repus pe roți. La intervenție participă efective aparținând ISU Vaslui, IPJ Vaslui, Drumuri Naționale. Acțiunea este condusă de domnul colonel Niculae Tătaru, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Vaslui.

Știre inițială:

O cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat în afara părții carosabile DE 581 din direcția Huși către Albița, în localitatea Valea Grecului, comuna Duda-Epureni.

Intervine Secția de pompieri Huși cu cinci autospeciale, echipaje specializate și o ambulanță EPA cu echipaj paramedical. La fața locului sunt prezenți prefectul județului Vaslui, Mircea GOLOGAN, Prim adjunct al inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al Județului Vaslui, colonel Niculae TĂTARU.

Circulația pe ambele sensuri este întreruptă până se iau toate măsurile PSI.

Din primele informatii nu sunt victime. Sunt scurgeri de carburant, fara incendiu. Actiunea este in dinamica.