Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, asupra căruia au descoperit trei ceasuri inscripţionate cu numele unor firme consacrate în domeniu, nedeclarate la intrarea în ţară.

În data de 03 noiembrie, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară, A.N., cu cetățenie română și R. Moldova. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, conducea un autocar înmatriculat în Republica Moldova, cursă regulată pe ruta Chișinău-Timişoara.

Ceasuri de lux nedeclarate, confiscate la frontieră

”În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor. Cu această ocazie echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale lui A.N., trei ceasuri având inscripționate numele unor firme consacrate în confecționarea de ceasuri de lux”, a spus Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui

Ceasuri de lux nedeclarate, confiscate la frontieră

Șoferul a spus că ceasurile îi aparțin și că nu știa că există obligativitatea de a le declara la intrarea în țară.

Conform prevederilor legale, ceasurile au fost reținute, în vederea confiscării și expertizării pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei. (N.D.)